bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Čizkejk sa krem sirom bez želatina

Čizkejk sa krem sirom bez želatina

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Čizkejk sa krem sirom bez želatina
Fotografije: Veronika Mihailova
04/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
"Jednostavan čizkejk sa krem sirom - nije za propuštanje"

Potrebni sastojci

  • običan keks - 1 pakovanje
  • maslac - 125 g
  • krem sir - 350 g
  • šećer u prahu - 250 g
  • slatka pavlaka - 200 ml, tečna
  • slatko od jagoda - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. U posudu za pečenje sa dnom koje se skida namrvite keks na sitno. Istopite maslac na pari i prelijte keks. Pomoću kašike dobro pritisnite na dole da se dobije kora. Nakon što ste gotovi stavite posudu u frižider.

2 U dubokoj posudi se pomoću miksera umute krem sir i šećer.

3. U odvojenoj posudi umutite miskerom tečnu slatku pavlaku dok se ne dobije sneg. Nakon toga je dodajte pomoću špatule u smesu sa krem sirom mešajući pažljivo samo u jednom pravcu,

4. Izvadite posudu za pečenje sa korom od keksa iz frižidera. Preko nje sipajte krem i vratite nazad čizkejk u frižider na 15 minuta.

5. Nakon što se ohladio i počeo da se steže krem preko njega poređajte jagode iz slatka.

6. Vaš čizkejk sa krem sirom bez želatina stoji u frižideru tokom jedne noći pre konzumacije. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: