Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni sladoled»Domaći sladoled sa kiselom pavlakom

Domaći sladoled sa kiselom pavlakom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Domaći sladoled sa kiselom pavlakom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Ukusan domaći sladoled kome se raduje cela porodica"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • so - prstohvat
  • vanila - po želji
  • orašasti plodovi - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj jednostavni sladoled od pavlake razbijemo jaja i umutimo ih zajedno sa pola šećera dodajući i so.

Pavlaku mešamo sa drugom polovinom šećera.

Pomešamo dva dela pažljivo, nakon toga sipamo u kutiju sa poklopcem.

Stavljamo u zamrzivač domaći mlečni sladoled, a nakon sat-dva vadimo i mešamo.

Ako želimo da izbegnemo to mešanje, možemo da koristimo silikonske kalupe za mafine ili kalupe za domaći eskimo.

Kod poslednjeg mešanja u naš domaći sladoled sa kiselom pavlakom mogu po želji da se dodaju orašasti plodovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: