Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Voćni sladoled»Sladoled sa crnom ribizlnom i kiselom pavlakom

Sladoled sa crnom ribizlnom i kiselom pavlakom

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Sladoled sa crnom ribizlnom i kiselom pavlakom
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
"Treba vam stvarno veliki frižider, zato što želite da pripremite stvatno mnogo ovog odličnog sladoleda"

Potrebni sastojci

  • crna ribizla - 1 šolja
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • kondenzovano mleko - 3 supene kašike
  • jogurt - 2 supene kašike
  • voda - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo crnu ribizlu na vatru zajedno sa 2 supene kašike vode i kuvamo dok se ne zgusne. Ostavljamo da se ohladi.

Pomešamo crnu ribizlu i kondenzovano mleko i dobro promešamo. Stavljamo u frižider na 30 minuta. Izvadimo i pomešamo sa pavlakom i jogurtom.

Stavljamo u zamrzivač, vadimo iz zamrzivača i mešamo dva-tri puta i nakon toga ostavljamo da se zamrzne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: