Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od vrata u rerni

Šnicle od vrata u rerni

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Šnicle od vrata u rerni1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Sve šnicle od vrata koje nisu spremljene u rerni su nepovratno protraćene"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 komada, šnicle od vrata bez kostiju
  • soja sos - 4 kašike
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • balsamiko sirće - 3 kašike ili obično
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • žalfija - 1 struk, sveža
  • crveno vino - 1 šolja
  • biber
  • beli biber
  • ljuta aleva paprika - po želji
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro oprane i osušene šnicle pospite solju, biberom i belim biberom.

Sve ostale sastojke pomešajte i dobro promešajte.

Poređajte šnicle u posudu za pečenje, prelijte smesom i ostavite da se začine jedan sat u frižideru.

Nakon toga stavite aluminijumsku foliju i gurnite da se peku sat vremena u zagrejanoj rerni.

Nakon toga sklonite foliju i zapecite dok ne bude gotovo. Dva puta okrećite šnicle da se ne osuše.

Pecite šnicle od vrata u rerni, dok se sos u posudi za pečenje ne zgusne i karamelizuje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: