Način pripreme
Svinjski vrat isecite na šnicle srednje debljine.
Čekićem ih udarite sa malo soli i pospite biberom i čubrom. Prelijte ih sa malo ulja i dobro utrljajte začine.
Praziluk iseckajte i sipajte u pleh, odozgo poređajte šnicle od vrata.
Dodajte vino i šolju vode. Ako volite pikantan ukus, možete dodati krupno mlevenu alevu papriku.
Uključite rernu na 150 stepeni i pecite ih oko sat i po.
Ako volite dinstani ukus svinjetine, pokrijte tepsiju folijom.
Posle otprilike sat vremena uklonite foliju i nastavite da pečete dok šnicle lepo ne porumene.
Novogodišnje šnicle od vrata sa prazilukom su tipičan bugarski recept za šnicle od vrata sa prazilukom i vinom, pogodan za svaku priliku.
Pogledajte još recepata za sočne šnicle od svinjetine, kao i šta da skuvate sa svinjskim vratom.