Način pripreme
Operite i oljuštite tikvice, isecite ih na trakice po dužini debljine 0.5 cm.
Posolite po ukusu, uvaljajte ih u brašno jednu po jednu i poređajte u pleh, preklopite malo.
Odozgo prelijte sa preostlaim uljem i pospite alevom paprikom i sitno iseckanim peršunom.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 35 minuta.
Izvadite pleh i pospite ravnomerno zapečeno jelo sa rendanim sirom. Isecite kačkavalj na tanke trake i poređajte odozgo.
Vratite pleh u rernu i pecite dok se kačkavalj ne rastopi.
U međuvremenu prirpemite sos, pomešajte sa kiselim mlekom izgnječene čenove belog luka, mirođiju, biber i so po ukusu.
Promešajte i rasporedite sos preko pečenih tikvica iz rerne sa sirom i kačkavaljem.
Tikvice iz rerne sa sirom i kačkavaljem su gotove.