Domaći sitan sir

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Domaći sitan sir1 / 2
11/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema130 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno145 min.
"Znate li kako da spremite ukusan sitan sir u domaćim uslovima?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitan sir možete da spremite od polu razvaljenog svežeg mleka ili skuvanog ali presečenog.

Nakon što mleko provri i preseče se, promešajte sa kašikom kiselog mleka, sa solju i sirćetom.

Ostavite još nekoliko sekundi na ringli, dok se sasvim ne preseče i sklonite sa ringle.

Ostavite smesu da se potpuno ohladi i stavite u frižider. Nakon dva sata procedite kroz gazu.

Dobije se veoma ukusan sitan sir od maslaca.

Surutku možete da sačuvate i da koristite za spremanje hleba, pogačica, palačinki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: