Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Đuveč»Ćuretina sa pirinčem i povrćem u đuvečari

Ćuretina sa pirinčem i povrćem u đuvečari

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Ćuretina sa pirinčem i povrćem u đuvečari
Fotografije: tsvetoslava kirkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
6
"Ispod poklopca đuvečare smo sakrili ukusnu ćuretinu sa pirinčem i povrćem, eto tako, da vas obradujemo"

Potrebni sastojci

  • ćuretina - 1 kg, bataci i karabataci
  • pirinač - 250 g
  • crvene paprike - 3 komada
  • pečurke - 200 g, sveže
  • luk - 1 glavica, velika
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
  • vegeta - od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Ćuretina se prethodno kuva oko sat vremena (a da se ne skuva u potpunosti).

Kuvano meso se na kratko proprži na više masti, vadi se i stavlja se u đuvečaru, na istoj masti se na kratko preprži sitno iseckan kromid i oprani pirinač, dodaje se paradajz pire i aleva paprika i sve se sipa u đuveč.

Paprika se iseče na trakice, a pečurke - na kolutove, sad se već i oni dodaju u đuveč, na kraju začini, sve se lepo promeša, sipa se oko litar vode.

Đuveč se peče 1.40 min na 200°C.

Gotova ćuretina sa pirinčem i povrćem u đuvečari se posipa svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: