Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Đuveč»Ćuretina sa krompirom u đuvečari

Ćuretina sa krompirom u đuvečari

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Ćuretina sa krompirom u đuvečari
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
2 min.
Ukupno
17 min.
Porcije
2
"Na ovaku ukusnu gozbu se ne zove, gosti dolaze i sami"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • so
  • maslinovo ulje - 2+2 supene kašike
  • sos vorčester - 2 supene kašike
  • kečap - 2 supene kašike
  • kajenski biber - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1 supena kašika
  • ruzmarin - 1 supene kašika
  • beli luk - 1/2 kašičice
  • krompir - 600 g
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pripremite marinadu od polovine maslinlinovog ulja, vorčester sosa, kečapa, kajensko gbibera, belog luka u prahu, suve majčine dušice i ruzmarina. Dobro promešajte sastojke dok ne dobijete homogenu pastu.

Ćureće batake operite, osušite, posolite i namažite gotovom marinadom. Stavite na oko 3-4 sata u frižider da upiju mirise.

Oljuštite krompir i isecite ga na krupnije komade. Pospite solju, biberom i prelijte preostalim maslinovim uljem. Promešajte i stavite u glinenu đuvečaru.

Odozo preko stavite batake. Sipajte oko 100 ml vode i đuvečaru stavite u hladnu rernu.

Prvih pola sata pecite batake na 220 stepeni, nakon toga smanjite temperaturu na 180.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Vrlo lep recept. I piletina je sasvim ok umesto curetine.
19.02.2021 11:16