Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Šnicle»Ćureće šnicle sa belim lukom na gril tiganju

Ćureće šnicle sa belim lukom na gril tiganju

Ćureće šnicle sa belim lukom na gril tiganju
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Sočne, aromatične i veoma ukusne ćureće šnicle pripremljene na gril tiganju"

Potrebni sastojci

  • ćureće šnicle - 5 komada
  • so
  • biber
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • maslinovo ulje - 6 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite šnicle, posolite i pobiberite.

U posudi izgnječite beli luk gnječilicom i isecite peršun sitno.

Dodajte maslinovo ulje i dobro promešajte. Ostavite da se pomešaju peršun i beli luk sa maslinovim uljem koje je na površini, namažite šnicle sa obe strane.

Ugrejte rebrasti tiganj i pecite meso sa obe strane dok ne bude gotovo.

Nekoliko minuta pre nego što izvadite namažite pešrunom i belim lukom ćureće šnicle.

Jedna strana je dovoljno da upije mirise.

Izvadite i servirajte odmah ćureće šnicle ce belim lukom na gril tiganju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: