Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Ćuretina sa braon pirinčem i maslinama

Ćuretina sa braon pirinčem i maslinama

Panda LifePanda Life
Šegrt
64119533
Ćuretina sa braon pirinčem i maslinama
Fotografije: Panda Life
1 / 2
12/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Prevazićićemo predstave o zdravoj kuhinji sa ovom ćuretinom sa pirinčem i maslinama"

Potrebni sastojci

  • ćureći but - 300 g, file
  • braon pirinač - 250 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • šarlan - 2 kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 5 - 6 zrna
  • orasi - 4 - 5 komada
  • masline - 9 - 10 komada, Kalamom
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • himalajska so - po ukusu
  • začini - 1/2 kašičice (miks nane, čubra, selena, peršuna, mirođije, origana)
  • peršun - svež, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i skuvamo ćureći but oko 30 minuta zajedno sa listićem lovora i 1-2 zrna pimenta.

Sečemo luk i šargerepu, posipamo ih alevom paprikom i dinstamo sa kašikom šarlana i 2-3 kašike vode.

Očistimo i isplaknemo pirinač i dodajem ga u luk. Dolivamo jednu i po do dve šolje vode i kuvamo dok pirinač ne postane blago prozračan.

U međuvremenu iskidamo ćuretinu na parčiće, namrvimo orahe i isečemo masline.

Sklanjamo pirinač sa vatre i promešamo sve u posudi za pečenje. Dodajemo začine, preostali lovorov list i piment, prelivamo sa kašikom šarlana i solimo po ukusu.

Prelivamo ćuretinu sa pirinčem šoljom i po vode i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni oko 40 minuta ili dok pirinač ne upije vodu.

Malo pre nego što izvadimo ćuretinu sa braon pirinčem i maslinama iz rerne, posipamo sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: