Način pripreme
Rerna - uključena na 175 stepeni.
Radi se s kalupom za torte s prstenom od 22-24 cm, dobro nauljenim i blako posutim brašnom.
Jagode se očiste, osuše, odvoji se oko 10-15 komada sa strane, a ostale se iseku na veće kockice.
Jaja se umute sa šećerom da se dobije gust krem, otprilike 10 minuta. Smesa treba da pada kao traka.
Lagano se dodaje istopljeni maslac uz neprestano mešanje na niskom ubrzanju mikserom, sledi sveže mleko, naizmenično sa brašnom, pomešanim sa praškom za pecivo. Na kraju se dodaje malo soli i vanila. Nastavlja da se muti još otprilike 5 minuta. Smesa treba da bude potpuno glatka.
Kockice jagode se dodaje i meša se špatulom da bi se pravilno rasporedile.
Smesa se sipa u kalup, zagladi se.
Ostale jagode se prepolove i ređaju se odozgo, tako što se svako lagano potapa u skrob od krompira, samo onaj deo koji će biti položen na kolač. Peče se na 175 stepeni otprilike 30 min.
Vadi se iz rerne, ostavlja se u kalupu 15 minuta i oslobađa se prsten. Hladi se potpuno na rešetci. Posipa se šećerom u prahu.