Način pripreme
Vadimo jaja na sobnu temperaturu. Koristimo 3 velika jaja. Jaja stavljamo u posudu zajedno sa šećerom i mutimo ih veoma dobro dok ne postane gusta smesa svetle boje.
Prvo na niskoj pa posle na visokoj brzini miksera. Dodajemo ulje i kiselo mleko i ponovo neprestano mutimo. Prosejemo brašno i u njega stavljamo prašak za pecivo i promešamo.
U porcijama stavljamo brašno i mutimo mikserom u ujednačenu smesu. Skroz na kraju stavljamo prethodno istopljenu belu čokoladu i promešamo dobro špatulom.
Uljem namažemo posudu za pečenje i pospemo brašnom. Sipamo kašu i zagladimo. Rasporedimo je ravnomerno glatko i jednako.
Jagode isečemo na polovine ili na tri po širini. Koristimo zamrznute jagode. Jagode prethodno izvadimo da se odmrznu.
Poređamo jagode jednu do druge odozgo preko kaše bez pritiskanja.
Pečemo jednostavni kolač sa jagodama u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva. Pečemo oko 35 minuta.
Posuda koju sam koristila je ogromna. Isotpimo crnu čokoladu i kada se kolač ohladi poprskamo čokoladom odozgo.
Kolač sa jagodama i čokoladom služimo uz kafu.