Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa slatkom od crnih trešanja

Čizkejk sa slatkom od crnih trešanja

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Čizkejk sa slatkom od crnih trešanja
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
13/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Lagan i nežan čizkejk sa ukusnim slatkom od trešanja - desert za osmehe"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keksići sa margarinom - 2 šolje
  • maslac - 100 g, istopljen
  • semenke - 1/2 šolje, miks
  • za krem
  • kravlji maslac - 125 g
  • krem sir - 200 g
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • kisela pavlaka - 2 šolje
  • pavlaka - 1/2 šolje, tečna, mlečna
  • slatko od crnih trešanja - 1 i 1/2 teglica
  • želatin - 1 kesica
  • za dekoraciju
  • slatko od crnih trešanja
* merne jedinice

Način pripreme

Keksiće sameljemo u blenderu ili izdrobimo u avanu.

Dodajemo misk semenki i omeknuti maslac.

Dobro umesimo, dok keksići sa margarinom i miks semenki ne upiju sav maslac.

Koristimo kalup za torte sa okretnim zidovima, kog premažemo maslacem i rasporedimo smesu po dnu i zidovima kalupa.

Dobro pritisnemo kašikom da se formira gust slojh i stavljamo u zamrzivač.

Za to vreme pripremamo krem.

U krem mutimo tečnu pavlaku i stavljamo je na hladno u frižider.

U dubokoj posudi u krem mutimo masalc sa šećerom u prahu, dodavajući krem sir i nastavljamo da mešamo.

Nakon što smesa upije krem sir, dodajemo i kiselu pavlaku.

Na kraju dodajemo prethodno u krem umućenu slataku pavlaku i mešamo dok ne postane homogeno. U ceo mlečni krem dodajemo prethodno namočen i nakon toga istopljen želatin.

Iz zamrzivača vadimo kalup sa keks korom i odozgo rasporedimo 1/2 krema.

Ponovo vraćamo u zamrzivač, da bi se steglo.

Nakon otprilike sat vremena vadimo, premazujemo čizkejk slatkom od crnih trešanja i ponovo vraćamo u zamrzivač, nakon čega ponavljamo sa ostalim kremom.

Kada u potpunosti završimo čizkejk sa slatkom od crnih trešanja, stavljamo u frižider do ujutru.

Kada ga izvadimo, dekorišemo svako parče kašiko slatkog od celih crnih trešanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: