Način pripreme
Keksiće sameljemo u blenderu ili izdrobimo u avanu.
Dodajemo misk semenki i omeknuti maslac.
Dobro umesimo, dok keksići sa margarinom i miks semenki ne upiju sav maslac.
Koristimo kalup za torte sa okretnim zidovima, kog premažemo maslacem i rasporedimo smesu po dnu i zidovima kalupa.
Dobro pritisnemo kašikom da se formira gust slojh i stavljamo u zamrzivač.
Za to vreme pripremamo krem.
U krem mutimo tečnu pavlaku i stavljamo je na hladno u frižider.
U dubokoj posudi u krem mutimo masalc sa šećerom u prahu, dodavajući krem sir i nastavljamo da mešamo.
Nakon što smesa upije krem sir, dodajemo i kiselu pavlaku.
Na kraju dodajemo prethodno u krem umućenu slataku pavlaku i mešamo dok ne postane homogeno. U ceo mlečni krem dodajemo prethodno namočen i nakon toga istopljen želatin.
Iz zamrzivača vadimo kalup sa keks korom i odozgo rasporedimo 1/2 krema.
Ponovo vraćamo u zamrzivač, da bi se steglo.
Nakon otprilike sat vremena vadimo, premazujemo čizkejk slatkom od crnih trešanja i ponovo vraćamo u zamrzivač, nakon čega ponavljamo sa ostalim kremom.
Kada u potpunosti završimo čizkejk sa slatkom od crnih trešanja, stavljamo u frižider do ujutru.
Kada ga izvadimo, dekorišemo svako parče kašiko slatkog od celih crnih trešanja.