Način pripreme
Jednostavno kod ovog čokoladnog kolača je što se sastojci pomešaju u nutribulitu i bude veoma brzo.
Jedina stvar koja je teška je ljuštenje cvekle i renanja kurpnije pre toga. Međutim, rezultat je više nego dobar, posebno za one koji poštuju principe zdrave ishrane.
Prvo oljuštite cveklui izrendajte krupnije. Stavite u veliku čašu (800 ml) nutribulita. Dodajte jaje, smeđi šećer, koru od pomorandže (ja sam stavila koru pola pomorandže, srednje veličine) i sveže mleko.
Meljite kratko. Dodajte maslac od kokosa, brašno od rogača, prašak za pecivo, pola čokolade (isečene na komade), ovsene pahuljice i mekinje. Meljite kratko ponovo.
Dobijenu smesu sipajte u silikonski kalup, namazan kokosovim maslacem.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 175 stepeni dok ne bude gotovo.
Okrenite hladni čokoladni kolač i ukrasite preostalom polovinom malo rastopljene čokolade i 2 supene kašike svežeg mleka.
Konzumirajte čokoladni kolač sa ovsenim pahuljicama i cveklom kad se potpuno ohladi.