Način pripreme
Očistite meso i iznutrice, isecite na komade.
Očistite i isecite povrće sitno, pirinač operite tekućom vodom.
Stavite tiganj na vatru i ugrejte maslinovo ulje, stavite luk i pržite minut, dodajte meso sa iznutricama i promešajte.
Sipajte u šerpu 4 l hladne vode i stavite na vatru, čim provri sipajte proprženo meso sa lukom. Kuvjate dok jagnjetina ne omekša, povremeno skidajte penu koja se stvorila.
Dodajte isečeni krompir, šargarepu, suvu papriku, pirinač i paradajz pire, promešajte, začinite po ukusu solju i biberom.
Ostavite da vri 20 minuta, na kraju stavite selen i nanu.
U posudi umutite jaje sa sokom od limuna.
Isključite ringlu, zapržite čorbu sa jajetom, sipajte direktno u vrelu jagnjeću čorbu, jaje treba da se preseče.
Pospire jagnjeću čorbu svežim peršunom i servirajte.