Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Kurban od šilježeta sa iznutricama i lukom

Kurban od šilježeta sa iznutricama i lukom

MarianeMariane
Džedaj
14947
Kurban od šilježeta sa iznutricama i lukom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Postoji kurban čorba, a postoji i kurban čorba koja se za praznik priprema po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • meso od šilježeta - 1.5 kg
  • iznutrice - 300 g, kuvane
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite meso od loja i žilica i isecite na komade srednje veličine. Propržite kratko u jako ugrejanoj masnoći, nakon toga dodajte celu glavicu luka.

Pržite 1-2 minuta i prelijte sa oko 2 l vode. Kad provri skinite penu i smanjite jačinu vatre.

Začinite solju i biberom i kuvajte na tihoj vatri ispod poklopca dok meso ne omekša - oko 70-80 minuta.

Izvadite glavicu luka i dodajte iznutrice. Kurban servirajte sa ljutojm paprikom, belim lukom i sirćetom, začinite bogato.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: