Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Bujon»Domaći jagnjeći bujon

Domaći jagnjeći bujon

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
1263788941
Domaći jagnjeći bujon
Fotografije: N.Akifova
1 / 4
03/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
10
"Evo kako da sami pripremite domaći jagnjeći bujon, sa kojim će jela dobiti sasvim drugačiji i mnogo bolji ukus"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće kosti - 5 kg, sa ostacima mesa
  • lovorov list - 5 komada
  • biber - 10 komad, u zrnu
  • so - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Idealan recept za zimske dane - domaći jagnjeći bujon.

Uzimamo kosti sa ostacima mesa i masnoće i dobro ih operemo tekućom vodom, stavljamo kosti u jedan veliki kazan ili šerpu i do vrha sipamo vodu.

Nakon što počne da vri, dodajemo so unutra, biber i lovorov list, ostavljamo da se krčka na tihoj vatri.

S vremena na vreme skidamo penu koja se stvorila odozgo i bacamo je. Nakon oko četiri sata kuvanja kostiju, meso se samo odvaja od kostiju i isključimo ringlu.

Očistimo meso, procedimo bujon i ostavimo da se ohladi u toku noći.

Sledećeg dana pokupimo masnoću koja se stvorila po gornjem delu šerpe i stavljamo u male plastične posude za jednokratnu upotrebu.

Na isti način stavljamo bujon koji je postao žele u kutije za jednokratnu upitrebu i sav bujon i masnoću stavljamo u zamrzivač.

Ovaj jagnjeći bujon je odgovarajuć za razna jela, umesto da kupujemo, koristimo domaći bujon, koji najviše odgovara za malu decu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: