Način pripreme
Osnova:
Koristite okrugli kalup prečnika 24 cm. Blendirajte urme i sipajte ih u posudu.
Zapecite i oljuštite lešnike, blendirajte ih kratko, dok se ne namrve na sitne parčiće. Dodajte ih u posudu sa urmama.
Dodajte i kakao i pomešajte sve rukama, dobija se nešto kao čokoladno testo.
Stavite oblikovano testo u kalup, u kome ćete pravite tortu i pritisnite tako da ga rasporedite ravnomerno i da ga izravnate.
Krem:
U blenderu nalomite banane i dodajte pavlaku od kokosa, kokosovo ulje, kao i sok od limuna.
Blendirajte dok se ne dobije gladak veganski krem.
Sipajte krem preko čokoladne osnove, udarite nekoliko puta kalup da izađu vazdušni balončići i stavite u zamrzivač.
Ukras:
Ukras vegan torte možete da napravite po vašem ukusu, ja sam napravila čokoladni preliv sa medom i zapekla sam malo lešnika.
Preliv se pravi tako što se istopi kakosovo ulje i u njega se dodaju kakao i med.
Prelivate, posipate koštunjavim voćem i gotovo.