Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Vegan mafini sa trešnjama i ovsenim pahuljicama

Vegan mafini sa trešnjama i ovsenim pahuljicama

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Vegan mafini sa trešnjama i ovsenim pahuljicama
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Vegan mafini sa trešnjama i ovsenim pahuljicama - ukusni i korisni"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 1/2 šolje, isečene na parčiće
  • vanila - 2 kesice
  • smeđi šećer - 3/4 šolje
  • voda - 250 ml (1 šolja)
  • soda - 1 kašičica, ravna
  • jabukovo sirće - 3 kašičice
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 6 kašika
  • pšenične mekike - 1 kašika
  • ovsene pahuljice - 8 kašika, fine
  • kukuruzni griz - 1/2 šolje, fin
  • kukuruzno brašno - 1/3 šolje
  • tipsko brašno - 2/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Šolja je zapremine 250 ml.

Aktiviramo sodu sa sirćetom i dodajemo ih u posudu, u koju smo sipali šolju vode. Zaslađujemo smeđim šećerom i mešamo da se rastvori.

Aromatizujemo slatku tečnost vanilom u prahu i dodajemo šarlan (nerafinisano suncokretovo ulje).

Nakon toga red je na sastojke koji će da zgusnu - fine ovesene pahuljice, pšenične mekike, fini kukuruzni griz i brašno, tipsko brašno, koje dodajemo postepeno, dok mešamo žičanom mutilicom da postane homogena smesa.

Na kraju dodajemo trešnje - očišćene i isečene na parčiće i ponovo mešamo.

Mažemo kalupe za mafine šarlanom i pospemo sa malo brašna. Sipamo ravnomernu količinu smese naših vegan mafina u svaki kalup, tako da upotrebimo celu smesu u tačno 12 komada.

Ispečemo vazdušaste mafine sa trešnjama na 180 stepeni oko 25 minuta.

Sjajni vegan mafini sa trešnjama i ovsenim pahuljicama sa sjajnom aromom i voćnom slasti! Omiljeni deci i odraslima.

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: