Mafini sa ovsenim pahuljicama i slatkom za decu

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
08/06/2019
"Zato što deca zaslužuju najbolje moguće - zdravi mafini sa ovsenim pahuljicama i slatkom "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano164
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 100 g
  • brašno od spelte - 100 g (može i pšenično, integralno)
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 120 g
  • med - 50 g
  • smeđi šećer - 50 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • ulje - 40 g
  • banana - 250 g (ili jabuke, kruške, kivi iz kompota)
  • slatko - 6 - 7 supenih kašika, voće po izboru
  • so - 1 prstohvat
  • sok od limuna - 1 supena kašika, sveže isceđen
  • šećer u prahu - za posipanje (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ovsene pahuljice sameljemo na fino brašno u blenderu, secku sa odgovarajućom funkcijom ili običnom mašiniciom za mlevenje kafe.

2. U posudi pomešamo ovseno brašno, brašno od spelte, so i prašak za pecivo. Suvu smesu prosevamo.

3. Jaja umutimo sa braon šećerom i u njih postepeno dodajemo med, sok od limuna kiselo mleko i voće - izgnječeno ili samleveno.

4. U tečnu sesu prosevamo još jednom u delovima suvu i mešamo dok ne postane homogena.

5. U 12-14 kalupa za mafine stavljamo papir i punimo, ostavljamo bar jedan prst da ima mesta da nadođe. Stavljamo po jednu kašičicu od slatka, koje smo odabrali.

6. Mafine pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.

Ostavljamo da se ohlade na rešetku, izvađeni iz kalupa.

Po želji posipamo šećerom u prahu. Zdravi, ukusni i veoma lepe teksture, servirajte ih i vašoj deci da biste udovoljili njihove hirove za slatkišima, a u isto vreme da budete sigurni da je korisno za njihovo zdravlje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar