Mafini sa ovsenim pahuljicama

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
09/10/2017
"Aromatični mafini neverovatne teksture, ukusa i arome Probajte i bićete nam zahvalni "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 510
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj činiji pomešajte ovsene pahuljice, sodu, so, prašak za pecivo i cimet. Pomešajte i prelijte svežim mlekom. Neka smesa odstoji 20 minuta, da ovsene pahuljice dobro omekšaju.

U dugoj činiji umutite jaja sa šećerom, pa zatim sipajte ulje. Na kraju dodajte orahe (može i bez njih, prema vašoj želji) i rendne jabuke (umutite viljuškom ili žicom, ali nikako mikserom). Smesu dodajte ovsenim pahuljicama i blago promešajte, nema potrebe da se mnogo meša.

U kalupe za mafine stavite kopice od papira i smesu ravnomeno rasporedite u kalupe. Mafine pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar