bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa ovsenim pahuljicama

Mafini sa ovsenim pahuljicama

EfrosiaEfrosia
Džedaj
49371121
Mafini sa ovsenim pahuljicama
09/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Aromatični mafini neverovatne teksture, ukusa i arome Probajte i bićete nam zahvalni"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 2 šolje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1/2 kašike
  • cimet - 1 kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • smeđi šećer - 1/2 šolje, može i beli
  • ulje - 1/3 šolje ili otopljeni maslac
  • jabuke - 1 šolja, rendana
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj činiji pomešajte ovsene pahuljice, sodu, so, prašak za pecivo i cimet. Pomešajte i prelijte svežim mlekom. Neka smesa odstoji 20 minuta, da ovsene pahuljice dobro omekšaju.

U dugoj činiji umutite jaja sa šećerom, pa zatim sipajte ulje. Na kraju dodajte orahe (može i bez njih, prema vašoj želji) i rendne jabuke (umutite viljuškom ili žicom, ali nikako mikserom). Smesu dodajte ovsenim pahuljicama i blago promešajte, nema potrebe da se mnogo meša.

U kalupe za mafine stavite kopice od papira i smesu ravnomeno rasporedite u kalupe. Mafine pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: