Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pohovane jabuke za viski

Pohovane jabuke za viski

Biserka JosifovaBiserka Josifova
Šegrt
346153
Pohovane jabuke za viski3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Sipajte sebi jedan veliki viski, jer ove fantastične pohovane jabuke ima potrebu za tim"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 2 komada
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 2 kašike
  • sveže mleko
  • kukuruzni skrob - 1 pakovanje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Kada se kasno vraćate kući i rešite da napravite sebi neki slatkiš i da to bude brzo - napravite pohovane jabuke za viski.

Oljuštite 2 jabuke, izbacite im unutrašnjost sa semenkama (uz specijalni alta za vađenje semenki) i nasecite ih na kolutove.

Napravite smesu za pohovanje od umućenog jajeta sa šećerom, dodajte malo mleka, 1 kesicu kukuruznog skroba, 1 kašičicu praška za pecivo i 1 vanilu.

Svaki kolut jabuke umočite u masu za pohovanje i ispržite u vrelom ulju.

Poslužite vaše pohovane jabuke sa šećerom u prahu i cimetom.

Živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: