Način pripreme
Pomešamo namrvljene piškote sa kafom i maslacm i rasporedimo ravnomerno na dno kalupa.
Odvojeo prelivamo vrelom vodom želatin. Mešamo, dok se potpuno ne rastvori, i ostavljamo da se malo ohladi.
Pomešamo krem sir, šećer i kafu pomoću miksera. Odvojeno mutimo pavlaku i dodajemo u smesu od krem sira. Postepeno sipamo želatin, mešajući neprestano. Raspoređujemo krem u kalup i stavljamo u frižider na oko sat.
Za tiramisu sloj mutimo pavlaku sa šećerom. Dodajemo vanilu i maskarpone i mešamo, dok se sve dobro ne pomeša.
Izvadimo kalup iz frižidera. Potapamo svaku piškotu u kafu i poređamo preko sloja od krem sira. Odozgo raspoređujemo smesu sa sirom maskarpone.
Zagladimo i stavljamo u frižider na 15-30 minuta.
Za ganaš stavljamo namrvljenu čokoladu u posudu. Zagrevamo pavlaku na srednjoj temperaturi, pazeći da ne provri. Sipamo je preko čokolade i pokrivamo 3-5 minuta. Dodajemo maslac i promešamo dok se ne dobije glatka smesa.
Izvadimo kolač iz frižidera i prelivamo ganašem.