Način pripreme
U šerpu usuti 800 ml mleka i stavitj na vatru da provri. Zasebno, u 200 ml hladnog mleka razmutiti puding, šećer i vanilin šećer i ukuvati u vrijuće mleko.
Kad dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa ringle, dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi. Ostaviti da odstoji 5 minuta, pa dodati lomljenu plazmu. Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Kalup obložiti providnom prijanjajućom folijom, ravnomerno je raspirediti i ostaviti da se dobro ohladi.
Tortu izručiti na tacnu.
Šlag krem umutiti po uputsvu sa kesice i nafilovati tortu.
Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne (najbolje je da prenoći u frižideru).
Plazma tortu sa pudingom od vanile izvaditi iz frižidera, seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
Savet: Tortu možete dekorisati po sopstvenom izboru. Ja sam poređala maline preko šlag krema.
Probajte, prijatno!
Komentari