Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno celo pile u rerni

Pečeno celo pile u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8963263k
Pečeno celo pile u rerni
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
4
"Nema tajni u spremanju celog sočnog pileta u rerni - sve smo otkrili u ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, celo
  • so - 1 kašika
  • maslac - 70 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kari - 1 kašičica
  • pivo - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se očisti i dobro opere, nakon čega se osuši kuhinskim ubrusom spolja i iznutra.

Natlja se pažljivo solju, kako spolja, tako i iznutra. Na isti način se natrlja i maslacem.

Ostali sastojci se pomešaju i njima se posipa pile.

Već začinjeno, stavlja se u kesu za pečenje, a nakon toga u posudu za pečenje. U kesu se sipa malo piva i zaveže se.

Probode se na nekoliko mesta čačkalicom, a u posudu se sipa oko pola šolje vode, da ne zagori naše pečeno pile.

Pile se peče u rerni na 200 stepeni oko sat i po.

Malo pre nego što je gotovo, kesa sa pečenim piletom se iskida, da bi se dobila prijatna preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: