Način pripreme
Prethodno zamrznemo maline u zamrzivaču.
Pomešamo prosejano brašno, so, prašak za pecivo i limunski šećer u posudi.
Sipamo šećer i meki maslac u drugu posudu i mutimo 1-2 minuta.
Dodajemo jaja, mleko i koru limuna i ponovo mutimo.
Na kraju sipamo smesu sa brašnom u porcijama, dok za to vreme mešamo.
Sipamo smesu u namazan teflonski kalup za kolač.
Sipamo malo brašna u posudicu i u njega dodajemo belu čokoladu, prethodno isečenu na sitne parčiće. Uvaljamo, sipamo u cediljku ili sito i prosejemo, da se odvoji brašno koje se nije zalepilo po čokoladnim parčićima.
U isto brašno sipamo zamrznute maline i ponavljamo istu proceduru kao sa čokoladom.
Radimo to da ne potonu previše čokolada i malina u smesu.
Poređamo maline skroz odozgo preko smese za kolač i rasporedimo parčiće čokolada.
Zagrevamo rernu na 180 stepeni i pečemo kolač 30-35 minuta. Ostavljamo ga da se ohladi i okrećemo pažljivo na tanjir ili podlogu.
Istopimo belu čokoladu za ukras sa maslacem i dekorišemo ohlađeni kolač. Ukrašavamo svežim malinama i posipamo sa malo šećera u prahu.
Sjajan bezglutenski kolač sa malinama i belom čokoladom.
Probajte!