Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Bezglutenski kolač s malinama

Bezglutenski kolač s malinama

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k133
Bezglutenski kolač s malinama
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 5
13/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Zatvorite oči jer planiramo da vas iznenadimo ovim kolačem sa malinama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 100 g meki
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • bezglutensko brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 kapi, tečna
  • limunski šećer - 1 kesica
  • kora limuna - 1/2 kašičice, narendana
  • so - 1 prstohvat
  • čokolada - 50 g, bela
  • maline - 1 šolja
  • brašno - za valjanje malina
  • Za ukras
  • bela čokolada - 100 g
  • maslac - 1 kašika
  • maline - 5 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno zamrznemo maline u zamrzivaču.

Pomešamo prosejano brašno, so, prašak za pecivo i limunski šećer u posudi.

Sipamo šećer i meki maslac u drugu posudu i mutimo 1-2 minuta.

Dodajemo jaja, mleko i koru limuna i ponovo mutimo.

Na kraju sipamo smesu sa brašnom u porcijama, dok za to vreme mešamo.

Sipamo smesu u namazan teflonski kalup za kolač.

Sipamo malo brašna u posudicu i u njega dodajemo belu čokoladu, prethodno isečenu na sitne parčiće. Uvaljamo, sipamo u cediljku ili sito i prosejemo, da se odvoji brašno koje se nije zalepilo po čokoladnim parčićima.

U isto brašno sipamo zamrznute maline i ponavljamo istu proceduru kao sa čokoladom.

Radimo to da ne potonu previše čokolada i malina u smesu.

Poređamo maline skroz odozgo preko smese za kolač i rasporedimo parčiće čokolada.

Zagrevamo rernu na 180 stepeni i pečemo kolač 30-35 minuta. Ostavljamo ga da se ohladi i okrećemo pažljivo na tanjir ili podlogu.

Istopimo belu čokoladu za ukras sa maslacem i dekorišemo ohlađeni kolač. Ukrašavamo svežim malinama i posipamo sa malo šećera u prahu.

Sjajan bezglutenski kolač sa malinama i belom čokoladom.

Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: