Način pripreme
Od brašna, mlevenih badema, vode, sode, ulja i vanile se zamesi glatko testo. Ono treba da je srednje meko i neće se lepiti jer je dosta masno.
Uključite rerni da se zagreje do 180 stepeni i spremite dve posude za pečenje pokrivene papirom za pečenje.
Kidajte parčiće testa, približno veličine oraha. Spljeskajte ih i u centar stavljajte parčence ratluka i ceo ili polovinu badema. Zatvarajte dobro testo ujedinjujući krajeve i uvaljajte u lopticu.
Poređajte gotove kolače od badema u posudu za pečenje i pecite dok ne dobiju blagu preplanulost oko 20 minuta (zavisi od veličine).
U dubokom tanjiru spremite šećer u prahu u obilnoj količini. Možete da pomešate sa još vanila ili mlevenih badema.
Ispečene jermenske kolače ostavite blago da se prohlade i dok su još topli uvaljajte ih obilno u šećer, tako da se lepo polepi.
Jedite jermenske kolače s bademom kad se ohlade, ako uspete da im odolite, a nestrpljivi mogu i odmah.
Nek vam je slatko!