Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Domaći jermenski kolačići

Domaći jermenski kolačići

Domaći jermenski kolačići
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
30
"Savršeni za svaki dan i za svaku poslepodnevnu kafu - domaći jermenski kolačići"

Potrebni sastojci

  • ulje - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • so - 1 prstohvat
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - 3 šolje
  • ratluk
  • orasi
  • šećer u prahu - da se uvalja
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu stavite da provri voda i ulje. Dodajte sodu i so.

Nakon što smesa provri, sipajte brašno odjednom i energično mešajte dok se ne dobije glatko testo.

Gotovo kuvano testo ostavite da se ohladi i podelite ga na male lopte. U svaku loptu stavite komadić ratluka i komad oraha.

Tako pripremljene kolačiće poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite dok se ne dobije zlatasta boja. Dok su loptice vruće, uvaljajte ih u šećer u prahu.

Poređajte gotove jermenske kolačiće na poslužavnik i pospite ih šećerom u prahu. Ostavite da se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: