Mini bageti

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Mini bageti
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
"Aroma mini bageta ujutru jeste najava ukusnog doručka"

Potrebni sastojci

  • brašno - 480 g
  • ajran - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 70 g, meki
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje.

Polovina se stavlja u posudu i u njega se dodaje kvasac, šećer i so.

Promeša se i pravi se udubljenje. U njega se stavljaj jaja i ajran. Smesa se meša drvenom varjačom.

Preostalo brašno se posipa na radnu površinu i sa gornjom smesom se zamesi meko testo.

Testo se stavlja u namazanu posudu, pokriva se streč folijom i ostavlja se na toplom da naraste.

Naraslo testo se podeli na osam jednakih delova, koji se oblikuju u loptice.

Svaka loptica s razvija u elipsu veličine 30/10 cm. Mažu se maslacem i uvijaju se u rolat.

Uvijeni bageti se poređaju u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Rastu ponovo.

Mini bageti se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: