Bageti sa maslacem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Bageti sa maslacem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Toliko aromatiči i ukusni bageti, da ih nećete nigde naći - samo mi znamo recept za njih"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g, integralno
  • kvasac - 10 g, suv
  • maslac - 100 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • voda - 250 ml, topla
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac i šećer se rastvore u 50 ml vode i posipaju sa 1-2 supene kašike brašna. Stavire posudu u posudu sa vrelom vodom da nadođe. Udrugoj posudi prosejte brašno, dodajte so, rastopljen maslac, maslinovo ulje i kvasac. Zamesite meko testo.

Ostavite da odstoji 15 minuta. Rasporedite testo na 8 jednakih delova, oblikujte bagete i poređajte u pleh (namazan mašću i posut brašnom).

Napravite im poprečne proreze i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene. Izvadite i poprskajte vodom i uvijte u čistu krpu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: