Pleteni bageti sa maslacem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
20/04/2019
"Umesto hleba - aromatični bageti maslacem "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • kiselo mleko - 50 g
  • jaja - 2 komada (jedno žumance za mazanje)
  • ulje - 3 kašike
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 kašičicu
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 800 g
  • maslac - 20 g, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte sve sastojke pre nego što počnete da mesite.

Obavezno prosejte brašno da dobijete najvazdušastije maslac bagete.

Aktivirajte kvasac sa malo toplog mleka, šećera i malo brašna. Zamesite dobro srednje meko testo, namažite uljem i ostavite da naraste. Po vašem izboru napravite lopte i od svake oformite bagete, razvijajući debelu koru, koju sa obe strane sečete na trake.

Pletete tako što ukrštate trake po sredini, kraj gurnete na unutra, da se ne rastvori pri pečenju.

Ostavite gotove bagete da narastu, nakon toga namažete umućenim žumancem i maslacem.

Pečete u zagrejanoj rerni na 170 stepeni, nakon vađenja ponovo mažete maslacem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar