Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Francuski baguette»Pleteni bageti sa maslacem

Pleteni bageti sa maslacem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pleteni bageti sa maslacem
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Umesto hleba - aromatični bageti maslacem"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • kiselo mleko - 50 g
  • jaja - 2 komada (jedno žumance za mazanje)
  • ulje - 3 kašike
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 kašičicu
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 800 g
  • maslac - 20 g, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte sve sastojke pre nego što počnete da mesite.

Obavezno prosejte brašno da dobijete najvazdušastije maslac bagete.

Aktivirajte kvasac sa malo toplog mleka, šećera i malo brašna. Zamesite dobro srednje meko testo, namažite uljem i ostavite da naraste. Po vašem izboru napravite lopte i od svake oformite bagete, razvijajući debelu koru, koju sa obe strane sečete na trake.

Pletete tako što ukrštate trake po sredini, kraj gurnete na unutra, da se ne rastvori pri pečenju.

Ostavite gotove bagete da narastu, nakon toga namažete umućenim žumancem i maslacem.

Pečete u zagrejanoj rerni na 170 stepeni, nakon vađenja ponovo mažete maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: