Beli čokoladni krem

Beli čokoladni krem
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Beli čokoladni krem, koji nežno miluje nepce"

Potrebni sastojci

  • jagode - 10 komada
  • šećer - 2 kašike
  • čokolada - 100 g, bela
  • žumance - 2 komada
  • pavlaka - 100 ml, tečna
  • pavlaka - 100 ml, umućena
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječite jagode, pa ih procedite kroz cediljku da odvojite samo sok.

Umutite žumanca sa šećerom u vazdušasti krem.

Sipajte pavlaku u šerpu i prokuvajte je. Dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Dodajte umućene žumance i sok od jagoda. Promešajte i sklonite sa vatre.

Dodajte maslac i ostavite smesu da se potpuno ohladi, pa nakon toga dodajte umućenu pavlaku, promešajte i sipajte beli krem u čaše.

Stavite u frižider na 2-3 sata i poslužite beli čokoladni krem sa ukrasom prema vašoj želji, a najbolje je da to budu sveže jagode.

Po želji, možete da koristite ovaj krem i kao krem za torte i različite kolače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: