Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Bombone»Dijetalne bombone Rafaelo

Dijetalne bombone Rafaelo

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
4912119
Dijetalne bombone Rafaelo
Fotografije: Veselina Gardeva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
36
"Omiljene bombone Rafaelo i našoj dijeti su već prvi prijatelji"

Potrebni sastojci

  • kokosovo brašno - 300 g
  • belanca - 2 komada
  • med - 3 supene kašike
  • kokosovo ulje - 1 supena kašika
  • kokosovo mleko - 1/2 šolje
  • lešnici - 50 - 100 g ili bademi
  • vanilin šećer - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Uzima se velika posuda i u nju se sipa kokosovo brašno, med i mleko, nakon čega se meša dok smesa ne postane homogena.

Maslac se istopi i takođe se dodaje. Belanca se umute u sneg i po želji može da se doda malo šećera u prahu u njih.

Nakon što su dovoljno dobro umućeni, tako da ne padaju, ako okrenu naglavačke, belanca se dodaje u smesu sa kokosom i meša se špatulom.

Ovo je veoma važan korak kako bi rafaelo bombone mogle da budu lagane po ukusu. Kada je smesa već gotova, uzima se jedan lešnik i stavlja se u malu količinu smese od kokosa.

Oblikuje se kao lopta i ostavlja se sa strane. Tako radimo i sa ostalim orašastim plodovima, dok ne nestane smesa za naše domaće bombone.

Dobijaju se veoma ukusne dijetalne bombone rafaelo!

Kokosova smesa je pogodna ne samo za dijetalne bombone, ali i kao dodatak domaćem sladoledu i voću.

IDEJA: Nakon što se napravili domaću tortu, možete da promešate smesu i da je postavite odozgo na kolač kao snežno ćebe. Postaje veoma lepo i efektno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: