Način pripreme
Uzima se velika posuda i u nju se sipa kokosovo brašno, med i mleko, nakon čega se meša dok smesa ne postane homogena.
Maslac se istopi i takođe se dodaje. Belanca se umute u sneg i po želji može da se doda malo šećera u prahu u njih.
Nakon što su dovoljno dobro umućeni, tako da ne padaju, ako okrenu naglavačke, belanca se dodaje u smesu sa kokosom i meša se špatulom.
Ovo je veoma važan korak kako bi rafaelo bombone mogle da budu lagane po ukusu. Kada je smesa već gotova, uzima se jedan lešnik i stavlja se u malu količinu smese od kokosa.
Oblikuje se kao lopta i ostavlja se sa strane. Tako radimo i sa ostalim orašastim plodovima, dok ne nestane smesa za naše domaće bombone.
Dobijaju se veoma ukusne dijetalne bombone rafaelo!
Kokosova smesa je pogodna ne samo za dijetalne bombone, ali i kao dodatak domaćem sladoledu i voću.
IDEJA: Nakon što se napravili domaću tortu, možete da promešate smesu i da je postavite odozgo na kolač kao snežno ćebe. Postaje veoma lepo i efektno.