Način pripreme
Jaja odvajamo na žumanca i belanca. Belanca umutimo sa polovinom šećera na sneg. Žumanca umutimo sa preostalim šećerom dok ne pobele. Pomešamo belanca sa žumancima i pažljivo umutimo.
Podelimo smesu na 3 jednaka dela.
Svaki deo rasporedimo u kalup prečnika 26 cm.
Kore za tortu pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta.
Za krem od kokosa kondenzovano mleko pomešamo sa kravljim mekanim maslacem i mutimo dok ne postane homogen. Dodajemo kokosovo brašno, mlevene bademe i rendanu čokoladu. Krem promešamo i stavljamo u friždier da se ohladi.
Na poslužavnik stavljamo jednu koru. Prelivamo zaslađenim svežim mlekom. Namažemo sa 1/3 krema, nakon toga kora, prelivamo, krem, kora, prelivamo i na kraju tortu sa kokosom namažemo celu kremom.
Tortu rafaelo sa bademima ukrašavamo kokosovim brašnom i Rafaelo kuglama.
Neka vam je slatko!