Način pripreme
Šnicle se veoma dobro operu.
U svakj šnicli se prave džepovi pomoću noža, pazeći da se šnicle ne probuše.
U svaki džep se stavlja suvi luk, sušene šargarepe i sitno iseckana slanina.
Šnicle se ređaju u prethodo nauljenu tepsiju, tako što se strane sa džepovima okrenu ka dnu.
Zalivaju se pivom i uljem i ostavljaju se na 30 minuta u frižideru, nakon čega se dinstaju pod folijom 20 minuta na 220 stepeni.
Luk se očisti i veoma dobro se opere. Sitno se isecka i preprži se u ulju da bude zlatkast. Dodaju se sitno iseckane pečurke.
Preprže se na 5 minuta, nakon čega se dodaje suvi luk, sušene šargarepe, aleva paprika, biber, so i paradajz izrendan na rende.
Sos se kuva 10 minuta, nakon čega se zalivaju šnicle.
Peče se 30 minuta na 180 stepeni.
Špikovane svinjske šnicle u rerni su gotove.