Kajzeršmaren

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
100
659
30/07/2020
"Ako niste probali kajzeršmaren do sada, ajde sad je red "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano317
  • Pregledi tokom meseca310
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo žumanca sa vanilom i šećerom. Dodajemo prosejano brašno i sveže mleko postepeno.

Mutimo i belanca sa solju. Nakon toga ih pomešamo sa drugom smesom, mešajući pažljivo u homogenu smesu.

U tiganju isotpimo maslac i sipamo trećinu smsese. Pre neko što okrnemo da pečemo sa druge strane, posipamo suvim grožđem (koje smo pre toga natopili u rumu dva sata).

Pomću dve drvene špatule iskidamo palačinku na parčiće, posipamo šećerom i zapržimo dok ne dobije zlatastu boju, dok mešamo.

Smesa je za tri velika tiganja.

Serviramo kajzeršmaren sa šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar