Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Američke palačinke»Palačinke od banane bez glutena

Palačinke od banane bez glutena

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Palačinke od banane bez glutena
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Nemaju takmaca ove palačinke od banane - toliko su ukusne"

Potrebni sastojci

  • bademovo brašno - 190 grama (ili sirovi oljušteni bademi)
  • bademovo mleko - 2 - 3 kašike
  • banane - 2 komada
  • jaja - 2 velika
  • gi - za premazivanje
  • šećer - 1 prstohvat
  • sok od limuna - 1 kašika sveže ceđenog
  • ulje - za podmazivanje tiganja
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Lično pripremam bademovo brašno za ove ukusne palačinke, u tu svrhu ispečem i ohladim pola količine badema, a zatim ih sameljem u fino brašno. Ovo garantuje da će palačinke biti mnogo ukusnije.

Oljuštite banane i izmerite ih - treba vam 200 grama.

Izgnječite ih dobro dok ne postane glatka smesa, a zatim dodajte umućena jaja sa prstohvatom soli i šećera. Dodajte bademovo brašno i malo bademovog mleka.

Mešajte dok ne dobijete glatku smesu za palačinke. Ostavite 5-10 minuta, jer će se još više zgusnuti.

Zagrejte tiganj sa teflonskim premazom i podmažite ga uljem. Dobro je da je vatra umerena - od 9 stepeni, uključite 4. ili 5.

Pomoću male kutlače vadite smesu i sipajte je u tiganj u krug. Završite izgled palačinke kutlačom, lagano pritiskajući. Napravite male palačinke da biste ih lakše okretali.

Okrenite ovu vrstu američke palačinke da se peče na drugoj strani, a zatim je izvadite na tanjir i namažite gijem. Nastavite dok se količina smese ne potroši.

Palačinke od banane bez glutena poslužite sa džemom po vašem izboru

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: