Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Klasične vanilice sa ratlukom iz davnina

Klasične vanilice sa ratlukom iz davnina

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Klasične vanilice sa ratlukom iz davnina
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
30
"Tražimo u starim notesima i nalazimo blago - kao što je ovaj recept za vanilice"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 šolja
  • svinjska mast - 1 šolja, rastopljena
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 10 g
  • brašno - 250 g
  • vanila - 2 komada
  • ratluk
  • šećer u prahu - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvaramo u svežem mleku sa šećerom.

Dodajemo rastopljenu svinjsku mast, vanilu i zamesimo meko testo koje se ne lepi. Uvijamo streč folijom i ostavljamo da nadođe.

Ratluk isečemo na male komade. Kada testo nadođe, kidamo loptice oko 15 g.

Stavljamo ratluk i uvaljamo lopticu rukom. Stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju jednu od druge.

Vanilice sa ratlukom pečemo na 220 stepena dok ne porume ne. Dok su još tople, uvaljamo ih u šećer u prahu. Neverovatan ukus koji nas vraća u prošlost.

Klasične vanilice sa ratlukom iz davnina su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: