Slatke jermenske vanilice sa ratlukom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
16/12/2019
"Nemojte da čeznete gledajući naše kolače, evo vam recept - napravite sami jermenske vanilica sa ratlukom "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano162
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili brze, jednostavne i ukusne jermenske vanilice sa ratlukom, potrebna vam je brzina i prethodna priprema. Brzinu imate, zato počnite sa prethodnom pripremom.

Prosejte prethodno izmereno brašno, posebno pripremite kašičicu sode i prstohvat soli. Isecite ratluk na komade i obložite pleh papirom za pečenje. U šerpu sipajte ulje i vodu i stavite na vatru da provri.

Nakon što se to desi, dodajte so i sodu, promešajte i skiniete šerpu sa vatre. Spatulom, brzo i energično mešajte, dodajte brašno sa vrelom smesom dok ne dobijete homogenu lepljivu loptu od testa.

Uzmite pačre kuvanog testa veličine oraha, spljeskajte kao pogačicu i dodajte u sredinu parče rastluka i orah, uvijte i oblikujte lopticu. Tako brzo oblikujte celo testo u loptice i poređajte na jedan prst razmaka jedan od drugog u pleh, obložen papirom za pečenje.

Stavite u pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne porumeni. Dok su još topli uvaljajte obilno u šećer u prahu, pomešan sa vanilom, poređajte u odgovarajuću posudu sa se ohlade.

Bze, jednostavne i tope se u ustima, vanilice sa ratlukom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar