Način pripreme
Za one koji nisu koristili lavaš: Lavaš je mekan i ravan tradicionalni jermenski hleb. Možete ga naći u većim prodavnicama. Liči na tortilju. Može da bude kockast ili okrugao. U ovom slučaju nije važan oblik pljosnatog hleba koji ćete odabrati.
Na list lavaša stavite šunku i kačkavalj. Nakon toga uvijte kao kovertu i pecite u pretodno ugrejanoj gril presi.
Nakon što se ispeče, namažite maslacem i servirajte sa ljutenicom.
Ljutenicu možete zameniti sa zrelim paradajzom srednje veličine /165 g/. Možete dodati i krastavac. Na taj način ćete imati svežu salatu, tost i desert /malinu/.
Voće su za balans našeg tosta.
Ako želite da povećate voće, prepolovite ljutenicu/paradajz.
Ako odlučite da pojedete ceo lavaš - nemojte dodavati ni voće ni ljutenicu.
Za one koji žele više da znaju:
Ovaj super ukusan sendvič je za tri bloka proteina /šunka i kačkavalj/, ugljeni hidrati/lavaš, ljutenica i voće/ i masnoća iz maslaca-
Možete piti sa čašom ajrana /mleko je balansirano/ sa njim ili sa malim taratorom.
Ovaj recept za balansiran sendvič tost sa lavašem je u Crvenoj zoni!