Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Čokoladni kolač sa Filadelfija sirom

Čokoladni kolač sa Filadelfija sirom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Čokoladni kolač sa Filadelfija sirom
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Mekan i veoma ukusan čokoladni kolač sa Filadelfija sirom"

Potrebni sastojci

  • za čiz krem
  • krem sir - 400 g Filadelfija
  • puding - 30 g, od vanile
  • šećer u prahu - 70 g
  • limun - 1/2 kore
  • vanila - 1 komad
  • za smesu za kolač
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 120 g
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 145 g
  • kakao - 20 g
  • tamna čokolada - 50 g
  • prašak za pecivo - 8 g
  • voda - 80 ml
  • ulje - 80 ml
  • borovnice - 1 šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo čizkrem. U filadelfija sir dodajemo šećer u prahu, vanilu, rendanu koru od limuna i puding u prahu.

Smesu mutimo mikserom i prebacujemo u šrpic sa okruglim nastavkom.

Čokoladu rastopimo i ostavljamo da se ohladi.

Brašno, zajedno sa kakaom prosejemo.

Jaja umutimo na penu sa šećerom. U njih dodajemo vodu, ulje i čokoladu. Promešamo i na kraju dodajemo suvu smesu.

Pleh prečnika 20/30 cm obložimo papirom za pečenje.

Sipamo smesu za kolač i preko stavljamo čizkrem na kao rešetku, počinjemo sa spoljašnje strane. Na krem stavljamo borovnice.

Čokoladni kolač pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 30-35 minuta.

Pečeni čokoladni kolač sa Filadelfija sirom ostavljamo u plehu da se ohladi i nakon toga vadimo uz pomoć papira.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: