Način pripreme
Prvo se priprema kora za Kodrit Kadir. Jaja i šećer se mute dok se ne dobije kremasta konzistenija.
Nakon toga se dodaje ulje. Sledi kiselo mleko. Vamila i prašak za pecivo se pomešaju sa brašnom i postepeno se dodaju u smesu, s tim što sad već mešenje treba da bude špatulom.
Na kraju se dodaje kakao. Smesa je skoro gotova. Maslac se istopi na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj, nakon čega se sipa u dobijenu smesu.
Promeša se i treba da se dobije srednje gusto testo.
U nauljeni kalup za kolače se sipa smesa i ostavlja se sa strane.
Jaja i šećer za krem se veoma dobro umute. U njih se dodaje vanila i sveže mleko. Pažljivo se sipa na smesu kako se ne bi ppomešalo sa njom.
Kolač se peče na 180 stepeni na pari, pazeći da voda ne provri.
Kada bude gotov, ostavlja se da se stegne. Nakon toga se vadi iz kalupa za kolače i okreće se, tako da krem bude odozgo.
Dobro bi bilo da odstoji makar 24 sata pre konzumacije, kako bi ukusi mogli da uzmu jedan od drugog.
Po želji Kodrit Kadir sa čokoladom može da se pospe šećerom u prahu ili da se ukrasi sezonskim voćem.