Sos skordalja

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2097k389
Sos skordalja
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
14/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Neverovatan sos Skordalja, koji serviramo uz tikvice ili ribu"

Potrebni sastojci

  • orasi - 100 g, fino samleveni
  • hleb - 1 kom., samo sredina
  • ulje - 100 ml
  • so - po ukusu
  • beli luk - po ukusu
  • sirće - po ukusu
  • kiselo mleko - do 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo što treba da uradimo je da potopimo hleb u vodu.

Nakont toga ocedimo rukama.

Očistimo čenove belog luka i zajedno sa hlebom izgnječimo dobro, dodajemo i malo ulja.

To možemo uraditi ptapnim mikserom.

U njih dodajemo orahe i mešamo neprestano, dodajemo lagano preostalu masnoću.

Začinimo solju i sirćetom.

Gotov sos skordalja razredimo sa malo kiselog mleka dok ne dobijemo željenu gustinu.

Ova vrsta sosa skordalja se može servirati uz pržene tikvice ili prženu ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: