Pasterizovani vrganj

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57117132
Pasterizovani vrganj1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Evo šta da uradite ukoliko ste ubrali više svežeg vrganja"

Potrebni sastojci

  • vrganj - 3 kg
  • sirće - 6 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašika
  • crni biber u zrnu - 12 - 15 zrna
  • piment - 10 zrna
  • lovorov list - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite vrganje. Prokuvajte vrganj u slanoj vodi oko 20 minuta. Izvadite ga rešetkom i ostavite da se ocedi.

Krupnije komade isecite, a sitne ostavite cele. Na dno tegle stavite nekoliko zrna bibera, pimenta i komadić lovorovog lista. Poređajte pečurke u tegle.

Promešajte so, sirće i ulje, pa tu smesu ravnomerno rasporedite u sve tegle. Dodajte vodu u koju su se pečurke kuvale i zatvorite tegle.

Kuvanjem pasterizujute tegle oko 1 sat. Tegle ostavite da se hlade u vodi u kojoj su se kuvale i čuvajte ih na hladnom mestu. Ovako pripremljeni pasterizovani vrganj ima dugi rok trajanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: