Pasterizovani vrganj

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
262
25/07/2019
"Evo šta da uradite ukoliko ste ubrali više svežeg vrganja "
Priprema40 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno120 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 327
  • Pregledi tokom meseca88
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • vrganj - 3 kg
  • sirće - 6 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašika
  • crni biber u zrnu - 12 - 15 zrna
  • piment - 10 zrna
  • lovorov list - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite vrganje. Prokuvajte vrganj u slanoj vodi oko 20 minuta. Izvadite ga rešetkom i ostavite da se ocedi.

Krupnije komade isecite, a sitne ostavite cele. Na dno tegle stavite nekoliko zrna bibera, pimenta i komadić lovorovog lista. Poređajte pečurke u tegle.

Promešajte so, sirće i ulje, pa tu smesu ravnomerno rasporedite u sve tegle. Dodajte vodu u koju su se pečurke kuvale i zatvorite tegle.

Kuvanjem pasterizujute tegle oko 1 sat. Tegle ostavite da se hlade u vodi u kojoj su se kuvale i čuvajte ih na hladnom mestu. Ovako pripremljeni pasterizovani vrganj ima dugi rok trajanja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar