Napolitana sos

Napolitana sos
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Prizovite Italiju u svaki tanjir koji ćete servirati sa ovim sosom Napolitana"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • crvene paprike - 1 komad
  • paradajz - 4 - 5 komada
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • šećer - prstohvat
  • maslinovo ulje - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite, očistite i operite povrće.

Isecite ih na sitne komade.

Ugrejte maslinovo ulje u maloj šerpi. Stavite prvo luk i propržite dok ne promeni boju.

Dodajte preostalo povrće. Propržite i njih dobro.

Operite paradajz i izrendajte. Dodajte i njh, a nakon toga sipajte i sos od paradajza i začinite.

Kuvajte na tihoj vatri dok sos napilitana ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: