Način pripreme
Meso se seče na zalogaje, paprike - na trake, šargarepe narendani, paradajz i tikvica se seku na kocke.
U dubokom tiganju od 3, 8 litara se zagreva ulje, zaprži se pileće meso, dok ne pobeli i voda ne uvri. Dodaju se na sitno isečen luk i beli luk sa prstohvatom soli, kuva se dok ne omekša.
Dodajemo paprike, šargarepu i kuvamo pod poklopcem dok ne omekšaju. Tikvici treba malo vremena zato dodajemo i nju na kratko, a nakon tri minuta sipamo kocke paradajza, alevu papriku, biber, čubar, lovorov list i kumin.
Sipa se belo vino u kuva na umerenoj vatri pod poklopcem dok ne bude gotovo povrće i meso.
Pred kraj dodajemo isceđen sok od limuna pomešan sa kašičicom meda, promešamo i nakon 2-3 minuta seosko jelo je gotovo.
Serviramo pileću gozbu sa isečenim peršunom i čašom belog vina.
Veoma ukusno, čudesno letnje jelo - pileći komadići i povrće u tiganju!
Prijatno!