Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pržena Svinjetina»Komadići svinjetine sa blitvom u tiganju

Komadići svinjetine sa blitvom u tiganju

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Komadići svinjetine sa blitvom u tiganju
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
13/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Veoma svež, apetitan i aromatičan predlog za jelo, koje, verujem da ćete pripremiti bez da vas ubeđujemo"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - oko 250 g
  • maslac - 15 g
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 2 - 3 tanka kruga (po želji)
  • morska so - po ukusu
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • senf - na vrh noža
  • blitva - 3 - 4 velika lista
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na male komade i mariniramo sa iseckanim belim lukom, senfom, maslacem, alevom paprikom, solju. Lepo je da ostaivmo da odstoji bar 30 minuta.

Pripremamo tiganj sa dnom koje se ne lepi i u njega stavljamo meso. Stavljamo na umerenu ringlu. Dodajemo iseckanu šargarepu.

Kad se proprži meso, sipamo malo vode (oko 50 ml) i ostavljamo da se krčka ispod poklopca na smanjenoj temperaturi.

Kad meso bude gotovo, ne treba da ostane skoro nikakva tečnost na dnu tiganja. Ako je potrebno skinite poklopac da ispari višak tečnosti.

Operite i odvojite drške, zajedno sa žilicama u sredini 3-4 lista blitve. Iskidajte ih na krupnije komade i dodajte u tiganj.

Treba im ne više od 2 minuta. Cilj je ne da se ugreju i raskuvaju, nego da ostanu hrskavi.

Jelo servirajte toplo.

Napomena: Možete slobodno koristiti omiljene začine za jelo ako vam se ne dopadaju beli luk i snef.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: