Način pripreme
U suvom tiganju zapecite semenke suncokreta nekoliko minuta, dok neprestano mešate.
Oljuštite i narendajte tikvice na krupno rende.
Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i zapržite tikvice i jedan čen belog luka. Dodajte suncokretove semenke i kuvajte na slaboj ringli nekoliko minuta, dok tikvice ne omekšaju i ne ostanu samo na masnoći.
Ostavite smesu da se blago ohladi i pasirajte je da bude glatka. Možete da koristite i blender.
Nakon toga dodajte krem sir, so, bibre, sitno isečenu svežu mirođiju, čen belog luka i još 2-3 kašike maslinovog ulja.
Promešajte dobro, da se pomešaju začini.
Prelijte sa još jednom kašikom maslinovog ulja i pospite sa malo zapečenih semeki suncokreta.
Stavite paštetu od tikvica u frižider na nekoliko sati.
Nakon toga uživajte u ovom ukusnom namazu u društvu prepečenih kriški i čaše vina.
Prijatno!