Način pripreme
1. Kore su na sobnoj temperaturi.
2. Uzimamo jednu koru i namažemo rastopljenim maslacem.
3. Posipamo jednu koru i namažemo rastopljenim maslacem.
4. Stavljamo drugu koru odozgo.
5. U uži deo kora stavljamo ratluk, svaki ratluk isečemo po dužini na dva dela.
6. Uvijamo ratluk sa dva lista, pravimo samo jedan, dva obrtaja i ispred rolata ostaje cela površina kore. Taj ostatak listova posipamo mrvljenim orasima i 1 supenom kašikom šećera. Nakon toga uvijamo rolat do kraja.
7. Svaki rolat sečemo na manje komade i poređamo u namazan pleh.
8. Odozgo rolate mažemo maslascem i posipamo susamom.
9. Stavljamo u prethodno ugrejanu rernu da se peče na 170 stepeni, dok ne dobije zlatnu boju oko 30-40 minuta.
10. Jaja su na sobnoj temperaturi, umutimo ih. U njih dodajemo prstohvat soli, 150 g šećera, sveže mleko i vanilu. Mutimo dobro i tom smesom prelivamo pečenu pitu.
11. Mlečnu pitu vraćamo u rernu na još 15-20 minuta.
12. Nakon što se mlečna pita ohladi, posipamo je šećerom u prahu i serviramo.